top of page
terhesgondozas logo.png
teljeskoru terhesgondozas logo.png
Image by Kelly Sikkema

A terhesgondozás tartalmaz a szülészet-nőgyógyászati szakmai protokoll által meghatározott ultrahang, labor és manuális vizsgálatok elvégzését, amelyekkel a várandós kismama és magzatának életfunkcióit követjük nyomon.
A tanácsadáson való részvétel segítséget nyújt a megváltozott életfunkciókból eredő életmódváltozás okozta nehézségek leküzdését. 

Ami kiterjed többek között:

a táplálkozásra, sportra és a szexuális életre. Tájékoztatást kap a leendő kismama, hogy hogyan tud minél könnyebben felkészülni a szülés folyamatára, hogyan tudja könnyebbé tenni a terhességi hónapokat, melyek alatt tudatossá válik benne, hogy egy új életet fog a világra hozni.
 

A terhesgondozás alatt természetesen sok kérdés merül fel (például az apás szülés, stb), amire igyekszünk kielégítő és megnyugtató választ adni. Lehetőség van résztvenni a szülés felkészitő előadásokon. A terhes gondozásunk lényege, hogy a kismama ne féljen a szüléstől, arra törekszünk, hogy mind fizikálisan, mind  pszichésen felkészülve várja magzatának világra jövetelét. A modern műszerekkel ellátott intézményünkben ehhez kívánok segítséget nyújtani.

baby.jpg
genetikai szurovizsg.png

A rendelőben a terhesgondozás alatt a magzati 12 hetes, 20 hetes és 32 hetes genetikai ultrahang szűréseket is végzünk. (FMF ID: 76570)

A 12 hetes genetikai ultrahang vizsgálatot szükség szerint PrenaTest-tel is kiegészítjük. 

prenagenetics.jpg
Szűrőpartner

LEGÚJABB MÓDSZER A MAGZATI GENETIKAI RENDELLENESSÉGEK VIZSGÁLATÁRA

baby and genetic.jpg

A PrenaGenetics® képes a magzat teljes kromoszóma-állományának vizsgálatára és bármely kromoszóma, vagy kromoszóma-szakasz számbeli többletének, illetve hiányának kimutatására, melynek mérete nagyobb mint 7 megabázis (Mb). Ezzel a gyakori triszómiák (21, 18 ,13 - vagyis a Down-kór, Edwards-kór, illetve Patau-kór), illetve a nemi kromoszómák számbeli rendellenességeinek kimutatásán túl, egyéb, ún. ritka autoszomális rendellenességek (RAR) is kimutathatóak. (PrenaGenetics® Plus)

A PrenaGenetics® egyedülálló innovációja révén a klinikai vonatkozásban legtöbbször felmerülő vizsgálati igény kiszolgálására, biztosítja a non-invazív tesztelés lehetőségét, csak a 21-es triszómia (Down-kór) kimutatására. (PrenaGenetics® Alap)

bottom of page